Kampta Hayat! (SSS) - Camp Wolftrack

Kampta Hayat! (SSS) - Camp Wolftrack

Kampta Hayat Nasıl?

Merak Edilenler – Kamp Hayatı – Sıkça Sorular Sorular – Sağlık ve Emniyet

Kampımız kaç yılında kuruldu ?

Campwolftrack 1999 yılında Serdar Kılıç’ ın en büyük hayali olarak kuruldu.

 

Kampın ilk günü neler oluyor?

Katılımcılarımız ve velileri, ikramlarımız ile yorgunluklarını attıktan sonra velilerle birlikte kamp alanımızı dolaşıyoruz. Sorumlu eğitmenlerimiz kampçıları evlerine yerleştirdikten sonra velilerimiz ile vedalaşıyoruz. Sonrasında kampçılarımızla birlikte bilgilendirme ve tanışma toplantısı yapıp hayatları boyunca unutamayacakları 1 haftalık kamp programımıza başlıyoruz.

 

Hiç çadırda kalacak mıyız?

Evet! Çarşamba günleri kamp merkezimize yakın, kendimize ait bir kamp alanında 4 kişilik çadırlarda üçer kişi (aynı yaş grubu-aynı cinsiyetten arkaşınızla). Hava güzel ve gökyüzü açık olduğunda, yıldızların altında kendi yapacağınız barınakta da uyuyabileceksiniz.

 

Ne kadar sıklıkla duş alabilirim?

Çarşamba günü haricinde diğer günler akşam yemeklerinden evvel yıkanabileceksiniz. Tabii ki dağda kaldığımız günlerde doğada nasıl “hijyen” sağlayacağınızı öğrenip uygulayacaksınız.

 

Yiyecekler nasıl?

Enfes :), mevsimlik ve organik taze sebze ve meyveler, sütlü tatlılar, kendi topladığımız veya köy pazarından satın aldığımız yöresel mevsimlik meyvelerden yapılmış reçeller, organik sertifikalı Mudurnu, Göynük, Nallıhan civarında yetişen tavuk ve kırmızı et, yine aynı yörenin tohumundan elde edilmiş ve sadece hayvan gübresi ile yetiştirilmiş bakliyat. Her gün 3 ana ve bir de öğle akşam yemeği arasında ara öğün var. Kampımızda biz idareciler ve eğitmenlerde dahil herkes nasıl karnı acıktığının farkına varmaz ve tabaklarına konanı da silip süpürür. 🙂

 

Kampa nasıl gelirim?

Sizlerin veliniz ile birlikte gelmenizi istiyoruz. Böylelikle aileler bizleri yakından görecek ve çocuklarını kimlere emanet ettiklerini görebilecekler. Kampa ulaşım haritasına bakarak rotayı kolayca takip edebilirsiniz…

 

Yeni arkadaşlarım olacak mı?

Kampımız sosyal ve güçlü bir ailedir. Kampa geldiğinizde hiç yabancılık çekmeden hemen kaynaşabilirsiniz. Kampta egolarımızdan sıyrılırız ve empati duygularımızı daha çok kullanırız. Aslında bu doğanın bize sağladığı bir yetidir, şehirde kaybettiğimiz daha da doğrusu sadece görsel ve işitsel duyularımızı kullandığımız ortamdan uzaklaşıp kampta diğer duyularımızın da var olduğunu hatırlarız. Bu yüzden kamptan kimse kolay kolay ayrılmak istemiyor ve gittikçe de bağlanıyor. Eğitmenlerimizin birçoğu hep geçmiş dönemlerde kampa katılmış, yaşları kamp için büyük olan öğrencilerimizdir… Gururla söyleyebiliriz ki, bir ömür sürecek nice dostluklar ve arkadaşlıklar kurulmuştur kampımızda…

 

Kampta nerede uyuyoruz?

Elektromanyetik alandan uzak, doğal malzemelerden yapılmış ahşap evlerde uyuyup yine kütüklerden yapılmış bir restoranda yemeklerimizi yiyoruz. Sadece kamp maksadıyla yapılmış bir tesistir, bir otel veya pansiyon değildir.

 

Kampa elektronik alet getirebilir miyim?

Ne yazık ki hayır, PSP ile, Nintendo ile, telefon, tablet vb. elektroniklerle oynuyorken eğlendiğinizin farkındayız ama onlarsız size daha eğlenceli şeyler sunacağız buna hazırlıklı olun. 😉

 

Campwolftrack’ te bir gün içinde neler yaşanıyor ?

Aşağıdaki bir günlük örnek kamp programından öğrenebilirsiniz. Fakat unutmayın! Bu örnek bir programdır ve içeriği değişebilir.

07:45 – 08:15 Sabah sporu
08:15 – 09:00 Kahvaltı, odaların düzenlenmesi
09:00 – 12:00 Fiziksel etkinlikler
12:00 – 14:00 Öğlen yemeği ve dinlenme
14:00 – 18:00 Teorik ve pratik eğitimler
18:00 – 20:30 Akşam yemeği
20:30 – 22:00 Gece etkinlikleri
22:00 – 22:15 Uyku hazırlığı
22:15 – Işıkların kapanması

Kampçılarımızın kampımıza gelirken yanlarında getirmeleri gerekenler şöyledir;

 

El ya da kafa feneri (Örnek: maglight-petzl uzun yıllar kullanılabilir)

Matara

Küçük sırt çantası (tercihen belden bağlamalı), 30-50 lt

Yağmurluk (goretex/panço vb)

Soğuk hava giysisi (polar kazak, ceket vb.)

Yedek rahat pantolon

Yedek iç çamaşırı, mayo, terlik ve t-shirt

Trekking botu veya spor ayakkabısı, yedek birkaç çorap

Güneş şapkası

Bere, eldiven

Güneş gözlüğü (İsteğe bağlı)

Küçük not defteri ve kurşun kalem

Temizlik malzemeleri; havlu, şampuan, diş fırçası, vs.

Aileler; “i-pod”, mp3/mp4 player, “playstation”, “game boy”, yiyecek/sakız/şeker, bıçak, silah, çakmak/kibrit, TV, video oyunları, uygun olmayan kitap ve resim gibi eşyaları kampçıların yanlarında getirmediklerinden emin olmalıdır.

 

Kampçıların malzemeleri kamp personeli ve eğitmenler tarafından korunur ve bulunduğunda muhafaza edilerek ailelere kamp sonrasında iletilir, ancak her bir kampçı kendi malzemesinden sorumludur.

Sağlık ve Emniyet

Campwolftrack olarak her zaman birinci önceliğimiz kampımıza katılan herkesin sağlığı ve emniyetidir. Bu bağlamda katılımcılarla ilgilenen her eğitmenin ilk yardım bilgi ve deneyimi vardır. Aktivite sırasında karşılaşılan sağlık problemlerinde müdahalenin ilk aşamasını sorumlu eğitmen başlatmakta, devamında muayene ve değerlendirmeyi paramedik (acil tıp teknikeri) yapmaktadır. İlk ve acil müdahaleleri kampta yapılan katılımcılar tedavinin devamı gerekli görüldüğü durumlarda ailelerle koordineli bir şekilde kara ve hava ambulansları ile tam teşekküllü bir hastaneye sevk edilmektedir. Gerekli görülen sevklerde aileye bu işlemlerle ilgili bütün açıklamalar yapılmakta ve koordineli bir şekilde devam edilmektedir.

 

Kampa katılım tarihinde hasta olup ilaç tedavisi devam eden katılımcılar için, kamp süresince tedavi paramedik tarafından kontrollü bir şekilde sürdürülür.

 

Aileler çocuklarının sağlık durumlarına, devam eden tedavi bilgisine kamp telefonumuzdan ulaşabilirler.

 

Diğer bir önemli husus olan emniyet malzemeleri ise kullanılmadan önce mutlaka kontrolden geçirilir. En ufak bir şüphe duyulan malzeme yenisi ile değiştirilir.

 

Kamp dönemleri başlamadan önce bütün eğitmenlerimizin sağlık ve emniyet bilgileri kısa bir eğitim ile pekiştirilir.